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Question 20021088
References:
#1: SEER Program Code Man,3rd Ed, 11. Rule 3

#2: 2004 SEER Manual, 11-12

Question:
Multiple Primaries (Pre-2007)--Vulva/Vagina: SEER Program Code Manual rule #3 on page 11 states "If a new cancer of the same histology is

diagnosed in the same site after two months, consider this new cancer a separate primary unless stated to be recurrent or metastatic. Should

vulva and vagina be exceptions to rule #3, as are prostate and bladder?

Discussion:

Answer:
For tumors diagnosed prior to 2007:

No. There is no exception for vulva or vagina.

For tumors diagnosed 2007 or later, refer to the MP/H rules. If there are still questions about how this type of tumor should be coded, submit a

new question to SINQ and include the difficulties you are encountering in applying the MP/H rules.

Cancer Site Category:
N/A

Data Item Category:
N/A

Other Category:
Multiple primaries

Year:
2002


